MOMSTERJUL LÅGE 12: Jul ved Familien Piesen

Ja jeg ved godt jeg ikke har jordens mest aktive blog, men har forhåbninger om at momsterjul kan ændre det.

Havde du spurgt mig for seks år siden, om jeg glædede mig til jul. Så ville svaret være NEJ!!! Jul har aldrig været noget jeg som sådan rigtigt har brudt mig om. 1; i folkeskolen kom alle altid og fortalte om deres hyggelige juleaften med begge deres forældre, hvor jeg ALDRIG har holdt jul med min far. 2; Så kom alle også og pralede af alle deres store julegaver, hvor jeg som regel ikke fik ret meget og som regel kun fik tøj.

Så julen var aldrig rigtigt noget jeg så frem til før i tiden. Men så blev jeg gravid og fik en fantastisk datter. Og så skal jeg da lige love for at min holdning til jul den ændrede sig hurtigt. Vi har på de sidste fem år fået “bygget” os en del juletraditioner op allerede og vigtigst af alt så ELSKER jeg julen og julemagien.

Vores traditioner herhjemme

Som i de fleste hjem, så skal der være pyntet op senest første december herhjemme – både inde og ude, ja vi er typerne der har kravlenisser hængende på samtlige døre og porte udenfor. Og så ellers fyldt op med nisser indenfor også.

og hvert år kommer der flere og flere kravlenisser til.
For ungerne især er det jul/december når deres gavenisser kommer op og hænge, fordi så ved de at nissen er flyttet ind på høloftet

Ja vores børn får pakker hver dag i december, og endda to styks hver dag, men vi forældre har ikke noget med pakkekalenderen at gøre udover at putte den i nisserne. De får en pakkekalender af bedste og farfar, og en af mandens moster. Så det er ligeså spændende for os hvad de pakker op hver dag.

Når der er cirka 14 dage til juleaften, så er vi ude og fælde vores eget juletræ hele familien, og så er der æbleskiver og kaffe bagefter. Vi er også på juleshopping i Aalborg, hvor vi nyder at ungerne har fri fra børnehave og vuggestue, og det samme med vores forældre vi har fri fra arbejde. Så vi virkelig bare nyder en rigtigt julet dag sammen inde i storbyen.

Da jeg tegner, og virkelig slapper af ved at tegne, så tegner jeg hvert år vores til/fra kort, dog er jeg ikke helt sikker på årets motiv endnu(så har en smule travlt).